Σε τι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα καλώδια καλωδίωσης αυτοκινήτων;

- 2021-06-08-

Συνοδεύεται από ολόκληρη την καλωδίωση του οχήματος για την παραγωγή εξαρτημάτων συνδεδεμένων στο κύκλωμα ισχύος. Ολόκληρη η αλυσίδα καλωδίωσης οχημάτων της βιομηχανίας περιλαμβάνει καλώδια και σύρματα, συνδετήρες ραδιοσυχνοτήτων, εξοπλισμό παραγωγής, κατασκευή καλωδιώσεων καλωδίωσης οχημάτων και αλυσίδες βιομηχανίας εφαρμογών μέσης και κατάντη.

Η χρήση καλωδίωσης οχημάτων είναι πολύ συχνή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτοκίνητα, ηλεκτρικά προϊόντα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εξοπλισμό επικοινωνίας. Σε επίπεδο διαφόρων ηλεκτρονικών συσκευών, οργάνων και εξοπλισμού, οι ιμάντες καλωδίωσης αυτοκινήτων συνδέονται με ολόκληρο το σώμα του αυτοκινήτου, περίπου σχήμα Η.


Το καλώδιο αυτοκινήτου ονομάζεται επίσης καλώδιο κάτω πίεσης, το οποίο είναι διαφορετικό από τα καλώδια γενικής βελτίωσης του σπιτιού. Τα γενικά καλώδια βελτίωσης του σπιτιού είναι χάλκινα μονοπύρηνα καλώδια με ορισμένη αντοχή. Τα καλώδια του αυτοκινήτου είναι όλα χάλκινα σύρματα χαλκού πολλαπλών πυρήνων. Μερικά σύρματα χαλκού είναι τόσο λεπτά όσο τα μαλλιά. Αρκετά ή ακόμη και δεκάδες σύρματα από μαλακό πυρήνα χαλκού είναι ενθυλακωμένα σε έναν πλαστικό μονωτικό σωλήνα (πολυαιθυλένιο), ο οποίος είναι μαλακός και δεν σπάει εύκολα.

Λόγω της μοναδικότητας της αυτοκινητοβιομηχανίας, ολόκληρη η διαδικασία κατασκευής της καλωδίωσης είναι επίσης πιο μοναδική από άλλες γενικές καλωδιώσεις καλωδίωσης οχημάτων.

Το σύστημα διαχείρισης καλωδίωσης κατασκευάζεται χωριστά σε δύο κατηγορίες:
1. Βάσει των χωρισμών ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μου: εφαρμόστε το σύστημα διαχείρισης TS16949 για τον έλεγχο ολόκληρης της διαδικασίας παραγωγής.
2. Κυριαρχείται από την Ιαπωνία: Για παράδειγμα, η Toyota Motor και η Guangzhou Honda έχουν τα δικά τους συστήματα διαχείρισης για τον έλεγχο ολόκληρης της παραγωγικής διαδικασίας.

Παράλληλα με τη βελτίωση του ρόλου των αυτοκινήτων, η ευρεία χρήση συστημάτων ελέγχου ηλεκτρονικών συσκευών, όλο και περισσότερος ηλεκτρικός εξοπλισμός, όλο και περισσότερα καλώδια και ολόκληρη η καλωδίωση του οχήματος γίνεται παχύτερη και βαρύτερη. Επομένως, τα εξαιρετικά αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με CAN bus και χρησιμοποιούν λογισμικό συστήματος μετάδοσης πολλαπλών καναλιών. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές καλωδιώσεις καλωδίωσης για πλήρη οχήματα, ο εξοπλισμός μετάδοσης πολλαπλών καναλιών μειώνει σημαντικά τον αριθμό των γραμμών μεταφοράς και του σχετικού λογισμικού, διευκολύνοντας την καλωδίωση.